Slovensko Dukla květen 2017

Tuzemské a zahraniční cestování, zajímavá místa...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lajda
Sergeant
Sergeant
Příspěvky: 64
Registrován: 07 pro 2016, 23:01

Slovensko Dukla květen 2017

Příspěvek od Lajda » 28 srp 2017, 00:36

Tak se musím podělit o své zážitky z třídenního výletu a pánské jízdy na Slovensko na Duklu.
Tento výlet jsme prvotně naplánovali ve dvou( já na Scarveru, kolega na novém V-Stromu) a nakonec se přidali ještě dva mí kolegové(jeden na Suzuki GSX 1400 a druhý na Hodně CBF 600), kteří chtěli rovněž vyjet za poznáním. Pro mého mazlíka to byla první dlouhá jízda. :lol: Dne 22.5.2017 jsme si dali sraz na čerpací stanici Moll ve Frenštátě pod Radhoštěm v 09:00 hod. Já s kolegou jsem přijel z Ostravy, další kolega z Petrovic u Karviné a poslední bydlel ve Frénu. Pak následovala cesta přes Rožnov pod Radhoštěm a první zastávka na čerpací stanici Gold, kde jsme si dali malou přestávku a dotankovali motorky.
Odtud následovala cesta na Slovensko a mimo drobných zastávek na kuř pauzičku kolegů :mrgreen: jsme přijeli až na první větší zastávku na Kalameny, kde je otevřené volně přístupné termální jezírko. (Teď v srpnu jsem tam byl s rodinou a chtějí 1,5 Euro za parkovné). Zde jsme se krásně osvěžili. Voda příjemných 32 stupňů a i venku svítilo sluníčko. Takže pohoda. Hloubka jezírka nic moc. Tak po kolena, ale i to stačilo na osvěžení.
Poté jsme asi za hodinu a půl vyrazili dále a další zastávka byla na Štrbském Plese. Zde jsme si dali oběd. Již bylo asi 15:00 hod. pokochali jsme se pohledem, udělali pár snímečků a vyrazili opět dále.
Po cestě ještě nějaká ta zastávečka na doplnění tekutin a okolo 20:00 hod. jsme byli u cíle našeho ubytování v Kapišové. Zde jsme měli zamluvenou chatku až pro 5 osob za cenu 40 Euro na noc. Chatička útulná se sociálním zařízením a kuchyňkou. Objednali jsme si ji přes internet na www.chataevicka.sk a i telefonicky zamluvili.
Ráno po probuzení jsme se jali obhlédnout okolí, udělat pár snímečků vystavených tancků na poli a v lese v údolí smrti. Moc pěkný zážitek. Následně potom jsme jeli se podívat na Duklu. Odtud pak na vyjížďku do Polska směrem na Solinská jezera a zpět do Svidníku, kde jsme se podívali na vojenské muzeum v přírodě s volným vstupem. Počasí přálo, takže se pořídili i zajímavé fotky.
Třetí den ráno jsme se pobalili a jeli domů. Vzali jsme to přes Polsko, kdy v polském městě Dukla začalo nepříjemně pršet, tak jsme zastavili u muzea a na sebe hodili nepromoky. Vzhledem k počasí a k tomu, že kolega musel do práce, tak jsme to brali hlavně na dálnici, ať jsme brzy doma. Mohu říci, že cesta byla v dešti hodně nepříjemná, jelikož pršelo až do Katowic. Ale nepromoky držely dobře. Domů jsme přijeli okolo 14:00 hod.
Shrnuto výlet super. Mohu doporučit. Jak ubytování tak podíváním se za krásami Slovenska. Jsou zde super cesty Tatrami a nejezdí zde ani mnoho aut. Takže fakticky pěkná projížďka.

Uživatelský avatar
Lajda
Sergeant
Sergeant
Příspěvky: 64
Registrován: 07 pro 2016, 23:01

Re: Slovensko Dukla květen 2017

Příspěvek od Lajda » 28 srp 2017, 00:58

Tady posílám nějaké fotky pro ukázku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Lajda
Sergeant
Sergeant
Příspěvky: 64
Registrován: 07 pro 2016, 23:01

Re: Slovensko Dukla květen 2017

Příspěvek od Lajda » 28 srp 2017, 00:59

A ještě další.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Labus
First Sergeant
First Sergeant
Příspěvky: 204
Registrován: 07 pro 2016, 11:18
Bydliště: Labus77@seznam.cz

Re: Slovensko Dukla květen 2017

Příspěvek od Labus » 28 srp 2017, 08:08

pěkný, pěkný, pěkný... už se tam těšim, za týden vyrážím :)
:geek: Ústecký kraj - Dubí u Teplic :geek:

Odpovědět