Ahoj Scarveraci!
Jistě jste si všimli toho hnusnýho, žlutýho banneru dole, který hlásí konec fóra. Jelikož už mě nebaví závislost na Blueboardu, domluvil jsem se s Petrem, že rozběhnem fórum vlastní a to ZDE.
Prosím tedy všechny, kteří mají ještě zájem o fórum, aby se registrovali na tom novém. Staré s koncem roku ukončím.
Děkuji!
BURE

Služba Blueforum končí a tedy i toto fórum bude zrušeno - 1. 1. 2017. Administrátorům doporučujeme najít si jinou službu pro provoz fóra. Děkujeme všem, že jste nás používali! Blueboard.cz.

FóraBUILDING

Vkládání obrázků

Jarda

Jarda

Master Sergeant

Příspěvků: 130

#1 1. 11. 2011 00:19

Ahoj Romane,už půl hodiny se snažím vložit sem nějaké obrázky a není to možné,proč? Nešlo by to zařídit tak abychom sem mohli přímo vkládat obrázky bez zdlouhavého přetahování přes Tvého maila,jak jsi to tam už někomu radil ? A pokud to jde přímo tak prosím poraď. Díky,čau.

BURE

BURE

admin

Příspěvků: 2060

#2 26. 7. 2012 16:27

NÁVOD PRO VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ NA FÓRUM

Toto forum je založeno na principu freeweb aplikace. To sebou nese mnohé výhody (je zcela zdarma), ale i nevýhody. Jednou z nevýhod je poněkud složitější vkládání dokumentu např. obrázků do komentářů. Teď se této činnosti trochu podíváme na zoubek.

1. UMÍSTĚNÍ OBRÁZKU
K tomuto účelu doporučuji založit si účet na některém serveru přes free web alba. Je to podle mne nejjednodušší řešení.
Doporučit mohu:

Těmto serverům podobných je jistě nepřeberné množství, proto tyto výše zmíněné nikomu nenutím, berte to spíše jako inspiraci…;-)
No, takže účet už máme a fotky nebo obrazky zde jsou nahrány (nahrávání obrázku na server bude u každého drobátko rozdílné, takže tuto činnost popisovat nebudu, předpokladám u každého alespoň elementární inteligenci a schopnost používat počítač, jinak by jste tu nebyli, že? :-D ) a můžeme vkladat…

2. VLOŽENÍ OBRÁZKU

  • Otevřete si příslušnou galerii na vašem webalbu a otevřete obrázek, který hodláte na fóru vložit.
  • Pakliže tak učiníte, najedete myší na obrázek a stisknete pravé myšítko (pozn.red.: pravé myšítko = pravé tlačítko myši ) 8-)
  • ve zobrazené nabídce vyberete volbu Kopírovat adresu URL obrázku, ja je vidět na obrázku níže.
  • Teď je adresa nakopírovaná v tzv. clipboardu vašeho operačního systému. Co je to clipboard a jeho význam rozebírat dopodrobna nebudeme, ale vězte, že tímto už je skoro vyhráno! ;-) Nyní totiž stačí pouze kliknout na ikonu pro vkládání obrázku , hodit kurzor do políčka Adresa obrázku a zde udelat kouzelný chvat zvaný Ctrl+V.
  • Kdo by z nějakého osobního důvodu nerad používal klávesové zkratky, může použít opět pravé myšítko a vybrat volbu Vložit. To je na vkusu každého soudruha… :-P

No a výsledek celé té námahy můžete zřít zde!!! 8-)

Pokud je obrázek který chcete vložit již umístěný někde na webu (např. v nějakém článku, nebo obrázek zboží v eshopu…), je zbytečně pracné jej stahovat a ukládat k sobě. Stačí se víceméně držet bodu 2. VLOŽENÍ OBRÁZKU. Ale adresy obrázků se na netu občas mění, takže mít to uložené u sebe je prostě jistota!!! ;-)

Editováno: BURE, 26. 7. 2012 15:34

" V jednoBuchosti je síla . . . "

Abyste mohli přidat odpověď, musíte se přihlásit.

RSS kanál tohoto tématu