Ahoj Scarveraci!
Jistě jste si všimli toho hnusnýho, žlutýho banneru dole, který hlásí konec fóra. Jelikož už mě nebaví závislost na Blueboardu, domluvil jsem se s Petrem, že rozběhnem fórum vlastní a to ZDE.
Prosím tedy všechny, kteří mají ještě zájem o fórum, aby se registrovali na tom novém. Staré s koncem roku ukončím.
Děkuji!
BURE

Služba Blueforum končí a tedy i toto fórum bude zrušeno - 1. 1. 2017. Administrátorům doporučujeme najít si jinou službu pro provoz fóra. Děkujeme všem, že jste nás používali! Blueboard.cz.

FóraCESTOVÁNÍ

Itálie + Švýcarsko, report

Dan

Dan

Sergeant

Příspěvků: 24

#1 30. 6. 2015 16:17

Před pár dny jsem se vrátil z Itálie. Motorky jsme si tedy snobsky dovezli na vleku, nicméně bydleli jsme hned pod Stelviem. 4 dny jsme brázdili průsmyky Alp, průměrně 300 km denně.

Byl to můj první podobný moto zájezd. jsem nadšený z ohleduplnosti a tolerance, s jakou se tam jezdí. Pomíjím bezchybné silnice plné zatáček, ale jakmile dojedete auto, okamžitě uhýbá. Ne jen běžná konfekční auta, ale věci jako Aston Martin, Porsche, Ferrari, Lambo, Lotus a další. Stejně tak pokud jsme dojeli pomalejší motorku, většinou uhnula (pokud to nebyl Němec, ti v zatáčce jeli krokem a na rovinkách za to brali jak šílení).

Co se týká Scarvera, tak už při odjezdu byl terčem různých posměšků, ale svoji reputaci si vylepšil hned první den. Do ostrých zatáček bez problémů dýchal na záda i silnějším motorkám, samozřejmě delší rychlejší úseky jsem trochu ztrácel. I ostatní z naší party byli celkem překvapení, a to byly R1, GS, CBF600, F800, relativně jsem je stíhal. Jak se tahle motorka vrhá do zatáček je neskutečné, už vím, na co jsou ty „kontroly“ na stupačkách. Pravá mi chybí, tak mám trochu obroušenou botu :-)

Jediné, co mě mrzelo, že jiného Scarvera jsem tam nepotkal. Resp. jednoho na vleku na dálnici v Německu, ale to se asi nepočítá.

Pokud někdo rád jezdí spíš „na svezení“ než dálky po ose, rozhodně to tam na pár dní doporučuju – famózní silnice, přátelští lidé, dobré jídlo = zážitek k nezaplacení :-)

Astráček

Astráček

Captain

Příspěvků: 628

#2 16. 7. 2015 20:58

Moooc hezký.

Když moto, tak BMW.
Astráček

Astráček

Captain

Příspěvků: 628

#3 16. 7. 2015 21:04

A kde máš bágly?

Když moto, tak BMW.
Dan

Dan

Sergeant

Příspěvků: 24

#4 23. 7. 2015 18:23

Bydleli jsme v hotelu v Trafoi, což je v podstatě začátek Stelvia. Každý den jsme dělali okruh, průměrně 250–300km denně. Jde to naplánovat tak, že se v podstatě projíždí jeden průsmyk za druhým s minimálními přejezdy a nejede se ta samá cesta 2×. Takže na den stačila peněženka, mobil, foťák a flaška s pitím, případné nákupy v Livignu odvezl kamarád na GS s kufry :-)

Astráček

Astráček

Captain

Příspěvků: 628

#5 23. 7. 2015 21:04

Tak to jo, to sis užíval…(y)

Když moto, tak BMW.

Abyste mohli přidat odpověď, musíte se přihlásit.

RSS kanál tohoto tématu