Ahoj Scarveraci!
Jistě jste si všimli toho hnusnýho, žlutýho banneru dole, který hlásí konec fóra. Jelikož už mě nebaví závislost na Blueboardu, domluvil jsem se s Petrem, že rozběhnem fórum vlastní a to ZDE.
Prosím tedy všechny, kteří mají ještě zájem o fórum, aby se registrovali na tom novém. Staré s koncem roku ukončím.
Děkuji!
BURE

Služba Blueforum končí a tedy i toto fórum bude zrušeno - 1. 1. 2017. Administrátorům doporučujeme najít si jinou službu pro provoz fóra. Děkujeme všem, že jste nás používali! Blueboard.cz.

FóraTECHNIKA

Termostat

Astráček

Astráček

Captain

Příspěvků: 628

#1 7. 9. 2014 22:11

Dodělal jsem teplotu vody a zjistil, že mě čeká rozborka termostatu, jelikož to neohřeju na víc jak 60st. při běžné jízdě a nechci jezdit s podchlazeným motorem, ve vedrech to nevadí, ale zima je na krku.
Toto vlákno jsem tu nenašel, tak se ptám..... to máte všichni termostat O.K., nebo si to jen myslíte, že se motor nepřehřívá?
Jednoduchou zkouškou to testnete: Pro ty co nevědí jak na to – po nastartování a ujetí pár metrů, kdy se zahřeje hadice k chladiči, musí být chladič stále studený…pokud mají cca stejnou teplotu hadice + chladič, tak termostat visí (je zaseklý) a motor nejde zahřát na provozní teplotu.
Toť zjednodušený návod na zjištění ne/funkčnosti termostatu.

Když moto, tak BMW.
Boris Belousov

Boris Belousov

Master Sergeant

Příspěvků: 116

#2 8. 9. 2014 09:31

Hmmm, jsem si myslel, že když měním olej a na místě nechám dle návodu bublat tak dlouho, dokud se nezapne ventilátor na chladiči tak že mám vše OK… no nic, provedu kontrolu dle tvého návodu.

Astráček

Astráček

Captain

Příspěvků: 628

#3 8. 9. 2014 11:09

[2] Tím jsi si ověŕil pouze, že ti funguje teplotní spínač, ale né termostat.

Když moto, tak BMW.

Abyste mohli přidat odpověď, musíte se přihlásit.

RSS kanál tohoto tématu